Zangpraktijk Hannah Ybeles Smit

Voor als je stem je lief is

 

Hannah Ybeles Smit

Hannah Ybeles Smit heeft klassiek zang gestudeerd. Zij heeft tijdens haar conservatoriumperiode les gehad van Ank Reinders en is na haar zangexamen verder gaan studeren bij Alberto ter Doest, Hetty Gehring, Ingrid Voermans, Ronald Klekamp, Marjan Kuiper en in Londen bij Sheila Barnes. Ook volgt zij regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland. Voor haar klassieke conservatoriumstudie heeft zij 2 jaar musical gestudeerd in Tilburg, alwaar zij een schat aan acteer- en danservaring heeft opgedaan. Daarnaast heeft Hannah een Kurt Thomas-dirigentencursus gevolgd. En de opleiding Dirigent licht Vocaal, organisatie BALK, Docent Tijs Krammer.Momenteel studeert ze de methode Lichtenberg aan het Institut für angewandtze Stimmfysiologie in Lichtenberg, Duitsland.
Als mezzosopraan zingt zij in opera, oratoria, musical en muziektheater waar zij mezzo- en altpartijen voor haar rekening neemt en waarbij zij het zingen combineert met haar acteerervaring.
Hannah geeft momenteel zangles aan de afdeling muziektheater van Codarts, het Rotterdams conservatorium en is sinds 2010 docent zangmethodiek aan de Schumann akademie, een part-time conservatorium. Ook zit zij in de eindexamencommissie voor dit conservatorium. Ook geeft ze les in methodiek in haar privépraktijk, aan groepen dirigenten en zangers die nascholing willen hebben. Ze is verder verbonden als docent aan Stichting Buitenkunst en dirigeert ze 3 koren. Ze was daarvoor vocal coach van Vocal Group LAVA. Hannah was van 2007 tot juli 2013 als docent zang, interpretatie en stemtechniek verbonden aan de DAPA, de 4-jarige beroepsopleiding tot musicalzanger van het NME (Nederlands musical ensemble). Daar was zij ook hoofd van de zangsectie. Daarvoor heeft zij ook al een aantal jaar gewerkt als zangdocent bij het Rotterdams conservatorium, afdeling muziektheater. Ze geeft in Delft privé-les aan (semi-)professionals die zich willen nascholen op een minder bekend terrein of audities willen voorbereiden, maar ook aan gemotiveerde amateurzangers.
De klassieke zangmethode heeft zij grondig aan het conservatorium bestudeerd en is bedreven in de methode Lichtenberg. Voor haar musical en lichte-muziekleerlingen maakt zij kundig gebruik van het Estill Voice Training System, (EVT) alwaar zij zich uitgebreid in heeft laten nascholen. In deze methode is Hannah Certified Master Teacher(CMT). Zo kan men bij haar terecht voor zowel klassieke liedkunst en opera, als voor de typische Belting voice die men in musical gebruikt. Ook heeft zij nascholingscursussen Complete Vocal Technic (CVT) gevolgd.
Hannah is lid van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen.